NaturaClinic - Gabinet Biorezonansu i Medycyny Naturalnej w Zduńskiej Woli
+48 798 200 967
naturaclinic.kontakt@gmail.com
Ul. Spacerowa 23
98-220 Zduńska Wola
08:00 - 19:00
Pn - Sb

Test na alergię i nietolerancję pokarmową

Nietolerancje pokarmowe należą do grupy niepożądanych reakcji organizmu występujących po spożyciu pokarmów. Reakcje te można podzielić na reakcje o podłożu immunologicznym – alergie pokarmowe, oraz nieimmunologicznym – nietolerancje pokarmowe.

Objawy nietolerancji pokarmowej mają charakter zdecydowanie bardziej dyskretny i przebiegają łagodnieją. Pierwsze objawy pojawiają się zwykle z pewnym opóźnieniem – nawet po kilku godzinach od spożycia danego produktu i mogą utrzymywać się przez kilka godzin aż do następnego dnia.

W przypadku alergii reakcja organizmu na spożycie uczulającego produktu jest natychmiastowa i następuje tuż po zjedzeniu nawet minimalnej ilości alergenu. 

Testy pod kątem nietolerancji pokarmowych wykonane na biorezonansie Trikombin pozwalają ustalić nadwrażliwość pokarmową na konkretne produkty żywnościowe lub składniki pokarmowe.

W gabinecie NaturaClinic umożliwiamy dokładną diagnostykę pod kątem 80 różnych rodzajów możliwych nietolerancji bądź alergii pokarmowych. 

Test na nietolerancję pokarmową obejmuje następującą diagnostykę: 

  1. 1.    Alergia
  2. 2.    Nietolerancja
  3. 3.    Histamina
  4. 4.    Alergeny główne
  5. 5.    Tuberkulinum
  6. 6.    Mleko
  7. 7.    Mleko owcze
  8. 8.    Mleko kozie
  9. 9.    Masło
  10. 10.    Jogurt
  11. 11.    Ser twardy
  12. 12.    Ser miękki
  13. 13.    Jajko
  14. 14.    Żółtko jajka
  15. 15.    Białko jajka
  16. 16.    Kawa ziarnista
  17. 17.    Czarna herbata
  18. 18.    Piwo
  19. 19.    Wino czerwone
  20. 20.    Wino białe
  21. 21.    Kurczak
  22. 22.    Indyk
  23. 23.    Wołowina
  24. 24.    Wieprzowina
  25. 25.    Jagnięcina
  26. 26.    Tuńczyk
  27. 27.    Pstrąg
  28. 28.    Dorsz
  29. 29.    Łosoś wędzony
  30. 30.    Jabłko
  31. 31.    Banan
  32. 32.    Winogrono
  33. 33.    Pomarańcza
  34. 34.    Cytryna
  35. 35.    Grejpfrut
  36. 36.    Truskawka
  37. 37.    Gruszka
  38. 38.    Mieszanka melonów
  39. 39.    Fruktoza
  40. 40.    Ziemniaki
  41. 41.    Marchew
  42. 42.    Cebula
  43. 43.    Czosnek
  44. 44.    Ogórek
  45. 45.    Pomidor
  46. 46.    Papryka czerwona
  47. 47.    Szparagi
  48. 48.    Bakłażan
  49. 49.    Kapusta
  50. 50.    Koper włoski
  51. 51.    Mieszanka selera
  52. 52.    Pieczarki
  53. 53.    Fasola zielona
  54. 54.    Soczewica
  55. 55.    Soczewica czerwona
  56. 56.    Soja
  57. 57.    Orzechy ziemne
  58. 58.    Orzechy włoskie
  59. 59.    Orzechy nerkowca
  60. 60.    Migdały
  61. 61.    Pestki słonecznika
  62. 62.    Sezam
  63. 63.    Orzech laskowy
  64. 64.    Kolendra
  65. 65.    Olej słonecznikowy
  66. 66.    Olej z oliwek
  67. 67.    Ocet balsamico
  68. 68.    Musztarda
  69. 69.    Cukier
  70. 70.    Pszenica
  71. 71.    Żyto
  72. 72.    Ryż
  73. 73.    Kukurydza
  74. 74.    Owies
  75. 75.    Sorgo
  76. 76.    Orkisz
  77. 77.    Gryka
  78. 78.    Drożdże
  79. 79.    Gluten
  80. 80.    Miód